VÖNERI JA KRIMCHIGA TÄIDETUD PORTOBELLO SEEN INDIA PÄHKLI "JUUSTUKASTMEGA"

Restorani menüü vääriline roog, mida nautida koos hea veini ja kalli inimesega. 

Vaja läheb:
Pakk portobello seeni
175 g Krimchit (kasutasime peakapsa oma, kuna krõmps)
125 g Vönerit
1 mugulsibul
4 küüslauguküünt
150 g india pähkleid
150 ml vett
20 g maitsepärmi helbeid
0,5 tl kurkumit
0,5 tl paprikapulbrit
Näpuotsatäis riivitud muskaatpähklit
1 spl sidrunimahla
Soola, oliiviõli
Värsket tüümianit või muud rohelist

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Murra seentelt jalg ära, laota ahjuplaadile ning pintselda õliga. Eelküpseta grillrežiimil 10 min. Võta seened väja ning kalla ära neisse tekkinud üleliigne vedelik.

2. Haki vöner ja kimchi peenemaks. Haki sibul ja 3 küüslaugu küünt ning kuumuta pannil õlis, lisa juurde kimchi + vöner.  Kuumuta segu pannil 10-15 min.

3. Kastme jaoks blenderda kokku india pähkel, vesi, maitsepärm, 1 küüslauguküüs, sidrunimahl, kurkum, paprikapulber ja muskaat. Maitsesta soolaga.


4. Pane mõnus kogus kimchi-vöneri segu tihedalt seente sisse,  nirista peale "juustukastet" ning küpseta ahjus pöördõhu režiimil 15 minutit, kuni kaste hakkab pealt pruunistuma. Kaunista rohelisega ja valmistu foodgasmiks!