Kes me oleme?

Fermency kasvas välja kahe fermendimuti, Mirjami ja Maria katsetusest teha ise kimchit. Hästi klappinud ja üksteist tasakaalustanud oleme juba varajasest noorusest peale. Sarnased tõekspidamised nii elus kui köögis on hoidnud meid koos. Sellises sünergias sündis ka meie esimene toode - krõmpsuv peakapsa kimchi ehk Krimchi, millest sattusime nii sõltuvusse, et ilma oli suhteliselt võimatu edasi elada. Loogilise jätkuna sai 2019 aasta kevadel asutatud meie ühine ettevõte -  Fermency. Lisaks peakapsa kimchile hakkasime tootma ka traditsioonilist hiinakapsa kimchit. 
2019 aasta suvel lisandus Krimchile ka Krefti - tuline ja särtsakas fermenteeritud tšillikaste. Krefti võitis kiiresti inimeste südamed ning paljud road ei tundu ilma selleta enam tervikud olevat. Tulevikus on meie tooteperekonda lisandumas veel igasugu põnevaid tegelasi!

Mis on fermenteerimine?

Fermenteerimine on toidus soovitud muutuse saavutamine mikroorganismide (bakterid, seened) toimel. Mikroorganismid on vanimad eluvormid meie planeedil ning nad on kõikjal meie ümber - õhus, mullas, taimedel, mida sööme. Ka meie enda kehast umbes poole moodustavad mikroorganismide populatsioonid.  Toidu fermenteerimise kunst on sama vana kui aeg ning levinud kõikides maailma kultuurides. 

Hapendamise protsessi ning piimhappebakteritega oleme juba sõbraks saanud, palju katsetamist ja avastamist seisab veel ees - loodame, et ühinete meiega sel teekonnal!


Puhtad maitsed, elav toit

Kõik meie tooted on naturaalselt fermenteeritud ning valmistatud käsitööna. Peame oluliseks, et hapendatud toidus säiliksid piimhappebakterid - elu! Väärtustame puhtaid, loomulikke maitseid, mis fermentatsiooni käigus välja kujunevad - seetõttu ei kasuta me äädikat, suhkrut, õli ega muid lisaaineid.