Kes on Fermency?

Fermency on välja kasvanud kirest hapendamise, taimede ja seente vastu. Töötleme toorainet hoole ja armastusega, suures osas käsitööna, lisame sinna juurde head tavatsused ning sünergias mikroorganismidega liigume protsessi nautides mikrobioomi toetava ja rikastava tulemuseni. Usume, et head mõtted, mille oma tegevusse suuname, saavad fermentatsiooni käigus jõudu juurde ning paljunevad koos bakteritega. 

Sellises sünergias pakume maailmale:

  • Krimchit (kimchi)
  • Krimchi nektarit
  • Kreftit (fermenteeritud tšillikaste)
  • Tempet
Kirg ja uudishimu hoiavad meele erksana- katsetame ikka ja jälle uusi kultuure, taimi ja meetodeid. Meie tooteperekond kasvab pidevalt- on lisandumas igasugu põnevaid värvikaid tegelasi.  

Mis on fermenteerimine?

Toidu fermenteerimise kunst on sama vana kui aeg ning levinud kõikides maailma kultuurides. Fermenteerimine on toidus soovitud muutuse saavutamine mikroorganismide (bakterid, seened) toimel. Mikroorganismid on vanimad eluvormid meie planeedil ning nad on kõikjal meie ümber - õhus, mullas, taimedel, mida sööme. Ka meie enda kehast umbes poole moodustavad mikroorganismide populatsioonid. Regulaarne fermenteeritud toidu tarbimine aitab hoida soolestiku mikrobioomi tasakaalu rikastades seda heade bakteritega.  


Puhtad maitsed, elav toit

Kõik meie tooted on naturaalselt fermenteeritud ning valmistatud käsitööna. Peame oluliseks, et hapendatud toidus säiliksid piimhappebakterid - elu! Väärtustame puhtaid, loomulikke maitseid, mis fermentatsiooni käigus välja kujunevad - seetõttu ei kasuta me äädikat, suhkrut, õli ega muid lisaaineid.


Fermency- loodud südames, fermenteeritud Eestis!
(ikka rõõmu ja kergusega)

💚 🇪🇪