KRÕBEDAD KIMCHI-RIISIPALLID
7-8 tk

Vaja läheb:
2 tassi/370g keedetud sushiriisi
180g peakapsa Krimchit
3 spl kimchivedelikku
1 väike porgand
45g rohelist sibulat
1 suur küüslauguküüs
1 spl sojakastet
1,5 spl röstitud seesamiseemneid
Soola
Õli praadimiseks
Paneerimiseks:
Nisujahu
1 muna
Panko riivsai
Kaste:
100g majoneesi
2 kuhjaga tl gochujang pastat
Poole laimi mahl

Valmistamine:
1. Keeda sushiriis ja kindlasti jahuta maha (hea on seda teha eelmisel päeval). Ära riisi loputa, mida tärkliselisem, seda paremini kleepub.
2. Nõruta kimchipurgist 3 spl jagu vedelikku. Haki kimchi peenemaks, riivi porgand, peenesta küüslauk ja haki roheline sibul.
3. Kuumuta pannil õli ja lisa sinna küüslauk, hakitud kimchi ja riivitud porgand. Prae keskmisel kuumusel 6-7 minutit. Lisa riis, sojakaste, kimchivedelik, seesamiseemned ja kuumuta veel mõni minut. Maitsesta soolaga.

4. Tõsta praeriis pliidilt maha ja lisa kõige viimasena hakitud roheline sibul. Lase jahtuda.
5. Valmista kaste. Gochujang pasta on magus-vürtsikas, võid lisada ka rohkem - nii kuidas tunne on.
5. Vormi riisist peopesa suurused/70-80 grammised pallid (pressi käte vahel korralikult). Tõsta külmikusse jahtuma vähemalt pooleks tunniks.
6. Paneerimiseks veereta pallid jahus, kasta lahtiklopitud munasse* (lisa munale tsipake vett) ja seejärel veereta riivsaias.
7. Kuumuta väikes potis u 500 ml õli (ole ettevaatlik - pott ja tarvikud peavad olema kuivad). Õli kuumust saad testida saiatükiga: kui sai hakkab õlisse visates kohe särisema, on õli piisavalt kuum. Kui saiatükk kiirelt kõrbeb, on õli liiga kuum.
8. Prae pallikesi 3-4 kaupa igast küljest, kuni need on kuldsed. Tõsta majapidamispaberile kuivama.
9. Ära oota, naudi kohe - kuumana on pallikesed parimad! Serveeri koos kastme ja meelepärase külma joogiga.

* Muna asendamiseks sega kokku 0,5 tassi maisijahu ja 0,5 tassi taimset piima (maisijahu võid isegi tsipa rohkem panna). Või sega kokku 1 spl linaseemnejahu + 3 spl vett ja lase seista 15 minutit - moodustub geeljas mass, mis on samuti hea asendus munale.