Kollase Herne Tempe Kõrvitsaseemnetega

Kollase herne tempes kohtuvad meie kohalik tooraine ja aasiapärane toiduvalmistamise traditsioon. Kõrvitsaseemned annavad maitsele pähklist mekki, toitaineliselt lisavad tempele kasulikke küllastumata rasvhappeid, täiendavad aminohappelist tasakaalu ning on heaks tsingi ja magneesiumi allikaks. Herne tempe on kõige maitsvam kuldpruuniks praetuna tsipakese soolaga, aga sobib hästi ka marineerimiseks. 

Suurepärane võimalus nautida tempet neil, kes mingil põhjusel väldivad soja!

Lisa ostukorvi5 €
Meie tempe jõuab kliendini värskena ehk pole pastöriseeritud, mis tähendab, et ka piimhappebakterid on tootes elus. Tellimused väljastame iga nädala neljapäeval ja eeldatavasti jõuab reedel teile pakiautomaati. Oluline on pakile kiiresti järgi minna, et tempe üle ei fermenteeruks!

Koostisosad:
Kollane hernes, kõrvitsaseemned, juuretis Rhizopus Oligosporus
Toitumisalane teave/100g kohta:
Energiasisaldus                           230         kcal      
Rasvad                                             6,5         g
Küllastunud rasvhapped         1,1         g
Süsivesikud                                  25           g
Suhkrud, kokku                           12,8       g
Valgud                                            14,4       g
Soola                                              0,05       g

Kehtivusaeg ja hoiustamine
Tempe säilib 4 päeva, parim enne kuupäev on märgitud tootele. Tegemist on elus tootega, mistõttu ta fermenteerub ajas edasi ja maitse muutub hapukamaks.
Tempet hoiustada ALATI külmkapis!

Tempe kasulikkus
  • Rohkelt hästi omastatavat taimset valku.
  • Parim viis süüa kaunvilju - fermentatsioon vähendab antitoitainete hulka, mis teeb lihtsamaks valkude ja mineraalide omastamise.
  • Väheneb oligosahhariidede hulk, mis seedimise käigus fermenteeruvad, ning osadel inimestel gaase tekitavad.
  • Palju kiudaineid, mis on head seedimisele ja toiduks soolestikus elavatele bakteritele.
  • Sisaldab rikkalikult mineraalaineid- rauda, kaltsiumit, tsinki, magneesiumit.
  • Terviktoit ehk minimaalselt töödeldud ja sisaldab rohkem organismi toimimiseks vajalikke toitaineid.
  • Ei sisalda kolesterooli.
  • See on nii maitsev!

Kuidas ja kus tempet kasutada?
  • Maitsesta ja prae, friti või grilli
  • võivaleiva peal
  • supi või hautise sees
  • riivida bolognesesse, tako- või pirukatäidiseks
  • burgeri vahel...
... võimalusi on lõputult ja piiriks on koka kujutlusvõime 😉